Zet hooikoorts op de kaart
- actueel landelijk overzicht van hooikoortsklachten
- dagelijkse verwachting van start en duur pollenseizoen
- bijdrage aan innovatief wetenschappelijk onderzoek op allergiegebied
Tell-a-Friend
Wil jij de deze pagina graag delen met iemand anders? Dat kan! Stuur nu de link door, samen met je persoonlijke boodschap.
Stuur deze pagina door naar een vriend(in) »Onderzoeksdoelen
De dagelijkse registratie van de mate waarin hooikoortspatiënten last hebben van neus, ogen en longen wordt gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek. Het onderzoek naar de klachtengegevens wordt gecoördineerd door het Leids Universitair Medisch Centrum en Wageningen Universiteit. Het onderzoek richt zich op de volgende doelen:
Meer kennis over hooikoorts
Vergroten van de kennis over waar in Nederland en wanneer mensen hooikoortsklachten hebben.
Bepalen bij welke pollenconcentratie patiënten welke mate van klachten ondervinden.
Vergroten kennis oorzaak hooikoorts
Vergroten van de kennis over de biologische factoren, omgevingsfactoren, medische en sociaaleconomische factoren die de (intensiteit en variabiliteit van) hooikoortsklachten veroorzaken. De klachtenregistraties worden hiervoor gekoppeld aan gegevens over weersomstandigheden, pollentellingen, de aanwezigheid van planten, luchtverontreiniging en diverse andere databestanden.
Valideren onderzoekresultaten
Valideren van de huidige hooikoortsverwachting en ontwikkelen van nieuwe hooikoortsverwachtingen bijvoorbeeld voor berkenpollen.
Contact met doelgroep
Daarnaast is het doel om beschikbare en verkregen kennis actief te communiceren naar allergiepatiënten en artsen zodat deze groepen in staat zijn om allergieklachten te voorkomen of te beperken.
Hooikoorts verwachting
De berken staan volop in bloei. Mensen met een berkenpollenallergie kunnen de komende dagen last hebben van hooikoortsklachten