Zet hooikoorts op de kaart

  • actueel landelijk overzicht van hooikoortsklachten
  • dagelijkse verwachting van start en duur pollenseizoen
  • bijdrage aan innovatief wetenschappelijk onderzoek op allergiegebied

Aanmelden nieuwsbrief

Vul je gegevens in om je aan te melden voor de AllergieRadar nieuwsbrief.


Voornaam *
E-mailadres *
 

Tell-a-Friend

Wil jij de deze pagina graag delen met iemand anders? Dat kan! Stuur nu de link door, samen met je persoonlijke boodschap.

Stuur deze pagina door naar een vriend(in) »

14 mei 2009

Ruim 600 deelnemers; jij ook?

Nederland telt meer dan één miljoen hooikoortspatiënten. Om kennis over deze allergie te vergroten creëert de website AllergieRadar.nl een actueel en landelijk overzicht van de ernst van hooikoortsklachten. Het overzicht ontstaat doordat hooikoortspatiënten dagelijks anoniem het niveau van hooikoortsklachten die ze ervaren doorgeven. Deelnemers krijgen naast de publieksinformatie toegang tot hun persoonlijke klachtenprofiel en daarmee meer grip op hun klachten. Tevens gebruiken Wageningen Universiteit en Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) deze data om verder onderzoek te doen naar hooikoorts.

 

Dr. ir Arnold van Vliet van Wageningen Universiteit: "We willen bijvoorbeeld graag beter begrijpen hoe het verloop en de intensiteit van hooikoortsklachten beïnvloed wordt door omgevingsfactoren als het aantal pollen, de temperatuur, neerslag, medicijngebruik en luchtverontreiniging. Het onderzoek moet uiteindelijk leiden tot een betere hooikoortsverwachting, een betere behandeling en daardoor minder hooikoortsklachten."

 

Hierbij geldt: hoe meer mensen zich inschrijven en hun klachten doorgeven, hoe beter de verwachting wordt. Mede-initiatiefnemers Wageningen Universiteit en Leids Universitair Medisch Centrum roepen daarom alle hooikoortspatiënten op zich te registeren. Doe mee en maak een profiel aan.


Terug naar overzicht

Zet uw hooikoortsklachten op de kaart

Mijn radar

Allergieradar app

 allergieradar_app_iphone
Download de App voor
Android of iPhone


Hooikoorts verwachting

De meeste grassen zijn weer uitgebloeid en de graspollenconcentraties in de lucht zijn sterk afgenomen. Hierdoor zijn de hooikoortsklachten ten gevolge van de graspollen sterk verminderd.

Momenteel kunnen pollen van kruidachtige planten, zoals bijvoorbeeld  bijvoet,  hooikoortsklachten veroorzaken bij mensen die daarvoor gevoelig zijn.


Volg ons op Twitter