Zet hooikoorts op de kaart

  • actueel landelijk overzicht van hooikoortsklachten
  • dagelijkse verwachting van start en duur pollenseizoen
  • bijdrage aan innovatief wetenschappelijk onderzoek op allergiegebied

Aanmelden nieuwsbrief

Vul je gegevens in om je aan te melden voor de AllergieRadar nieuwsbrief.


Voornaam *
E-mailadres *
 

Tell-a-Friend

Wil jij de deze pagina graag delen met iemand anders? Dat kan! Stuur nu de link door, samen met je persoonlijke boodschap.

Stuur deze pagina door naar een vriend(in) »

24 maart 2010

Grote elzenpollen piek

Vorige week leidde het mooie voorjaarsweer tot de eerste grote piek van elzen pollen. Dit jaar liet deze piek lang op zich wachten door de aanhoudende kou van de winter. Van dinsdag 16 maart tot en met vrijdag 19 maart werden in Leiden hoge elzen pollenconcentraties gemeten (zie figuur) en dit leidde tot een toename in de gemiddelde maximale klachtenscore die geregistreerd werd op www.allergieradar.nl. In de daaropvolgende zaterdag zorgde de regen voor lagere concentraties. In de komende week kunnen de elzen bij mooi weer hun pollen blijven verspreiden.

dag_gem_elzenpollen

Ook de hazelaar produceerde nog pollen in deze mooie voorjaarsweek. Maar de meeste hazelaarstruiken zijn nu wel uitgebloeid. 

dag_gem_hazelaarpollen


Terug naar overzicht

Zet uw hooikoortsklachten op de kaart

Mijn radar

Allergieradar app

 allergieradar_app_iphone
Download de App voor
Android of iPhone


Hooikoorts verwachting

De meeste grassen zijn weer uitgebloeid en de graspollenconcentraties in de lucht zijn sterk afgenomen. Hierdoor zijn de hooikoortsklachten ten gevolge van de graspollen sterk verminderd.

Momenteel kunnen pollen van kruidachtige planten, zoals bijvoorbeeld  bijvoet,  hooikoortsklachten veroorzaken bij mensen die daarvoor gevoelig zijn.


Volg ons op Twitter