Zet hooikoorts op de kaart

  • actueel landelijk overzicht van hooikoortsklachten
  • dagelijkse verwachting van start en duur pollenseizoen
  • bijdrage aan innovatief wetenschappelijk onderzoek op allergiegebied

Aanmelden nieuwsbrief

Vul je gegevens in om je aan te melden voor de AllergieRadar nieuwsbrief.


Voornaam *
E-mailadres *
 

Tell-a-Friend

Wil jij de deze pagina graag delen met iemand anders? Dat kan! Stuur nu de link door, samen met je persoonlijke boodschap.

Stuur deze pagina door naar een vriend(in) »

7 mei 2010

Grassen beginnen te bloeien

Bericht uitgegeven door De Natuurkalender op vrijdag 7 mei 2010
Tekst: Wichertje Bron, De Natuurkalender

Grote vossenstaart in bloei (Foto: Arnold van Vliet)Grote vossenstaart in bloei (Foto: Arnold van Vliet)Het graspollenseizoen begint op gang te komen. In Limburg begon het pollenseizoen op 29 april en van daaruit komen de grassen langzamerhand in heel Nederland in bloei tot ze 29 mei in heel Nederland in bloei staan. Dit is de verwachting van de Pollenplanner op Allergieradar.nl.Op de Pollenplanner is goed te zien hoe de ‘graspollenwolk' zich vanuit Limburg, waar het graspollenseizoen volgens de Pollenplanner al op 29 april begon, steeds westelijker en noordelijker over Nederland uitbreid. Op 14 mei is ongeveer in de helft van Nederland het graspollenseizoen aangebroken. 29 mei is dit in heel Nederland.

Op de website van De Natuurkalender is naderhand te zien hoeveel pollen daadwerkelijk in de lucht zijn geweest. Elke week wordt het aantal pollen dat per dag geteld is door het Leids Universitair Medisch Centrum en het Elkerliek ziekenhuis, hier weergegeven.

 

Lees het volledige bericht en bekijk grafieken en foto's op de website www.natuurkalender.nl

 

 

 


Terug naar overzicht

Zet uw hooikoortsklachten op de kaart

Mijn radar

Allergieradar app

 allergieradar_app_iphone
Download de App voor
Android of iPhone


Hooikoorts verwachting

De meeste grassen zijn weer uitgebloeid en de graspollenconcentraties in de lucht zijn sterk afgenomen. Hierdoor zijn de hooikoortsklachten ten gevolge van de graspollen sterk verminderd.

Momenteel kunnen pollen van kruidachtige planten, zoals bijvoorbeeld  bijvoet,  hooikoortsklachten veroorzaken bij mensen die daarvoor gevoelig zijn.


Volg ons op Twitter