Zet hooikoorts op de kaart

  • actueel landelijk overzicht van hooikoortsklachten
  • dagelijkse verwachting van start en duur pollenseizoen
  • bijdrage aan innovatief wetenschappelijk onderzoek op allergiegebied

Aanmelden nieuwsbrief

Vul je gegevens in om je aan te melden voor de AllergieRadar nieuwsbrief.


Voornaam *
E-mailadres *
 

Tell-a-Friend

Wil jij de deze pagina graag delen met iemand anders? Dat kan! Stuur nu de link door, samen met je persoonlijke boodschap.

Stuur deze pagina door naar een vriend(in) »

14 mei 2010

Graspollenseizoen komt laat op gang

Bij veel mensen met een graspollenallergie is een zonnige Koninginnedag niet altijd een feest omdat dan vaak de eerste hooikoortsklachten optreden. Maar daar zullen ze dit jaar geen last van gehad hebben. De eerste hooikoortsklachten ten gevolge van graspollen laten dit jaar wat langer op zich wachten. Door de koude temperatuur komt de bloei van de grassen dit jaar laat op gang en komen er in de eerste dagen van mei nog maar weinig graspollen in de lucht voor.


Net als andere jaren is het Leids Universitair Medisch Centrum in het weekend van Moederdag weer begonnen met de dagelijkse hooikoortsverwachting. Deze verwachting is te vinden op de website van allergieradar: www.allergieradar.nl

 


Terug naar overzicht

Zet uw hooikoortsklachten op de kaart

Mijn radar

Allergieradar app

 allergieradar_app_iphone
Download de App voor
Android of iPhone


Hooikoorts verwachting

De meeste grassen zijn weer uitgebloeid en de graspollenconcentraties in de lucht zijn sterk afgenomen. Hierdoor zijn de hooikoortsklachten ten gevolge van de graspollen sterk verminderd.

Momenteel kunnen pollen van kruidachtige planten, zoals bijvoorbeeld  bijvoet,  hooikoortsklachten veroorzaken bij mensen die daarvoor gevoelig zijn.


Volg ons op Twitter