Zet hooikoorts op de kaart

  • actueel landelijk overzicht van hooikoortsklachten
  • dagelijkse verwachting van start en duur pollenseizoen
  • bijdrage aan innovatief wetenschappelijk onderzoek op allergiegebied

Aanmelden nieuwsbrief

Vul je gegevens in om je aan te melden voor de AllergieRadar nieuwsbrief.


Voornaam *
E-mailadres *
 

Tell-a-Friend

Wil jij de deze pagina graag delen met iemand anders? Dat kan! Stuur nu de link door, samen met je persoonlijke boodschap.

Stuur deze pagina door naar een vriend(in) »

Europese samenwerking

Het AllergieRadar onderzoek wordt ingepast in het Europese samenwerkingsverband EUPOL waarbij 27 landen in Europa zijn betrokken. Het belangrijkste doel van EUPOL is het opzetten van een multidisciplinair forum waarin de bestaande informatie over pollen en hooikoorts in Europa kritisch bestudeerd wordt en waarin de pollenverwachting verbeterd wordt.


In het kader van EUPOL is nadrukkelijk aangegeven dat er een zeer sterke behoefte is aan het in kaart brengen van de mate van klachtenintensiteit bij allergiepatiënten.

 

EUPOL richt zich op:

  • De identificatie van hiaten in de huidige kennis
  • Een betere coördinatie van het lopende onderzoek naar alle aspecten van hooikoorts.
  • Ontwikkeling van een strategie en een actieplan om de wetenschappelijke kennis te vergroten en om de kennis op te nemen in hooikoortsmodellen.
  • Het versterken van de communicatie tussen de verschillende betrokken groepen (onder andere medici, biologen, meteorologen, gebruikers van hooikoortsinformatie).

 

Zet uw hooikoortsklachten op de kaart

Mijn radar

Allergieradar app

 allergieradar_app_iphone
Download de App voor
Android of iPhone


Hooikoorts verwachting

De meeste grassen zijn weer uitgebloeid en de graspollenconcentraties in de lucht zijn sterk afgenomen. Hierdoor zijn de hooikoortsklachten ten gevolge van de graspollen sterk verminderd.

Momenteel kunnen pollen van kruidachtige planten, zoals bijvoorbeeld  bijvoet,  hooikoortsklachten veroorzaken bij mensen die daarvoor gevoelig zijn.


Volg ons op Twitter