Zet hooikoorts op de kaart

  • actueel landelijk overzicht van hooikoortsklachten
  • dagelijkse verwachting van start en duur pollenseizoen
  • bijdrage aan innovatief wetenschappelijk onderzoek op allergiegebied

Aanmelden nieuwsbrief

Vul je gegevens in om je aan te melden voor de AllergieRadar nieuwsbrief.


Voornaam *
E-mailadres *
 

Tell-a-Friend

Wil jij de deze pagina graag delen met iemand anders? Dat kan! Stuur nu de link door, samen met je persoonlijke boodschap.

Stuur deze pagina door naar een vriend(in) »

Allergieklachten op de kaart

Wie een allergie heeft, weet uit ervaring dat de klachten erg belastend kunnen zijn: niesbuien, tranende ogen, een loopneus, hoofdpijn, rode, jeukende plekken op de huid.


Wanneer je daar voortdurend last van hebt, is dat niet alleen heel vervelend, het belemmert je ook in je dagelijkse bezigheden. In het voorjaar lekker fietsen en wandelen? Niet met hooikoorts. Even de boel de boel laten? Niet wanneer je allergisch bent voor huisstofmijt. En zo zijn er nog legio voorbeelden te noemen van situaties waarin allergie een flinke sta-in-de-weg is.


Daar komt nog bij dat allergieklachten vaak de nachtrust verstoren of 's morgens vroeg in alle hevigheid de kop op steken. Dat kan de rest van de dag leiden tot een totaal gevoel van ontreddering, moeheid, een gebrek aan energie en een verminderd concentratievermogen. Alle reden dus om allergieklachten op de kaart te zetten.

 

Schrijf je in voor de AllergieRadar voor meer inzicht in je eigen klachten en lever hier mee een bijdrage aan verder wetenschappelijk onderzoek.

Zet uw hooikoortsklachten op de kaart

Mijn radar

Allergieradar app

 allergieradar_app_iphone
Download de App voor
Android of iPhone


Hooikoorts verwachting

Bij droog weer kunnen graspollen hooikoortsklachten veroorzaken. Op www.lumc.nl/hooikoortsverwachting wordt een vijfdaagse verwachting voor mensen met een graspollenallergie getoond.

 


Volg ons op Twitter